المقادير:
كوب وربع دقيق سمولينا )
135 جرام سكر ( نصف كوب +ملعقتين كبار )
25 جرام زبادى ( 2ملعقة كبيرة )
85 ميللى لبن أو ماء ( حوالى 1\3 كوب مليان )
550 جرام سمن سايح ( مش مقدوح ( ربع كوب مليان )
2جرام بينج بودر .
135 جرام سكر ( نصف كوب +ملعقتين كبار )
25 جرام زبادى ( 2ملعقة كبيرة )
85 ميللى لبن أو ماء ( حوالى 1\3 كوب مليان )
550 جرام سمن سايح ( مش مقدوح ( ربع كوب مليان )
2جرام بينج بودر .
الطريقة :
نضع الماء أو اللبن والزبادى ثم السكر ونقلب حتى نلاحظ ان السكر ذاب شوية ثم ننزل بالسمن السايح ونقلب ثم نخلط الدقيق مع البيكنج بودروننزلة على الخليط ونقلب بخفى مش كتيير كما قولت سابقا.
توضع في صنية الكب كيك المغلفة بالورق و ممكن تحشى بالقشدة ( مهلبية ) او بالكستر أو بالكريم باتسير ،
بنضع ملعقة كبيرةمن العجينة فى قاع الكأس الورقى ثم نعمل حفرة بسيطة ونضع ملعقة من الحشو ثم نضع الجزء الثانى من العجينة وتزين بحبات اللوز العين جمل وندخل الصاج الفرن حتى يحمر السطح ثم اول لما يخرج يسقى بالشربات البارد .
توضع في صنية الكب كيك المغلفة بالورق و ممكن تحشى بالقشدة ( مهلبية ) او بالكستر أو بالكريم باتسير ،
بنضع ملعقة كبيرةمن العجينة فى قاع الكأس الورقى ثم نعمل حفرة بسيطة ونضع ملعقة من الحشو ثم نضع الجزء الثانى من العجينة وتزين بحبات اللوز العين جمل وندخل الصاج الفرن حتى يحمر السطح ثم اول لما يخرج يسقى بالشربات البارد .
from المطبخ العربي http://ift.tt/1PRB18D






0 تعليقات:
إرسال تعليق